KRAJSKÝ PŘEBOR

Jaroměř – Libčany 0:3
Jaroměř začala velmi dobře a byla herně lepším týmem, ovšem do vyložené šance se nedokázala dostat.

Hosté přitom šli do vedení velmi lacině, a to po autovém vhazování ve 27. minutě – 0:1. Následně přidali krátce před poločasem po rychlém brejku druhý gól. Největší šanci po elegantních nůžkách Votrubce vyrazil krásným zákrokem hostující brankář Rolejček.

Druhý poločas Jaroměř dobývala hostující branku, ale zkušený tým hostů si vítězství již dokázal pohlídat a v závěru z penalty definitivně potvrdit – 0:3.

Č. Kostelec – N. Bydžov 2:2, pen: 3:4
Domácí začali lépe a ve 22. minutě šli do vedení, když se po odraženém míči opřel levačkou do balonu Veseleňák a trefil šibenici – 1:0. Vyrovnávací gól Bydžova přišel ve 34. minutě a domácí ho soupeři připravili vlastním nedůrazem a špatnou komunikací – 1:1. První poločas Kostelec uzavřel neproměněnou penaltou.

Do poločasu druhého vstoupil Kostelec aktivně, byl lepší a zužitkoval to krásným gólem Tipelta. Za tohoto stavu domácí propásli přečíslení tři na jednoho a v 82. minutě za to pykali vyrovnávací trefou hostujícího Ševčíka. V samém závěru mohla obě mužstva strhnout vítězství na svou stranu, to se ale nestalo. V následných penaltách byl lepší Nový Bydžov.

I. A TŘÍDA

Trutnov B – Náchod B/Provodov 2:2, pen: 14:15
Derby začali lépe hosté, kteří se dvěma slepenými góly Volfa a Jahody ujali dvoubrankového vedení. Domácí však ještě v první půli snížili na poločasových 1:2 Štěpánkem. Po změně stran poslal zápas do dlouhého penaltového rozstřelu Kancok.
V nekonečné penaltové loterii měli nakonec více štěstí hosté.

N. Město n. M. – Loko HK 1:1, na penalty: 3:4
V Novém Městě se servíroval fotbal nevalné úrovně. Už ve 28. minutě musel domácí trenér sáhnout ke změně v sestavě, z níž stáhl Soumara a na hřiště poslal A. Borůvku, jenž hru domácích výrazně oživil. A byl to právě A. Borůvka, po jehož výborné akci poslal domácí do vedení kanonýr Nožka – 1:0. Ve zbytku první půle nebyli domácí schopni přidat pojistku, přestože měli šancí na dva zápasy.

Po změně stran nebrali novoměstští hráči na zřetel varování svého trenéra a dovolili soupeři z ojedinělé šance v 67. minutě srovnat. To už navíc hrála Lokomotiva bez vyloučeného Kotala, deset minut před koncem se ale nechal vyloučit i domácí Nožka.

V penaltovém rozstřelu pak Nové Město znovu selhalo, a tak druhý bod doslova soupeři vnutilo. „Za poslední tři roky jsem viděl snad dvě stovky zápasů, ale žádný nebyl tak hrozný, jako tento. Kluci se na to úplně vykašlali a zápas odchodili,“ dodal znechuceně k utkání domácí trenér Petr Dudek.

Police n. Met. – Velké Poříčí 1:1, pen: 2:4
Před skvělou návštěvou více než pěti stovek diváků domácí fotbalisté naprosto selhali. Celé utkání odehráli bez zájmu a jakéhokoliv náboje. A tak když se iniciativy nechopili domácí, ujali se jí hosté, kteří byli po celé utkání aktivnější. Polickou obranu zaměstnával především šikula Son, který také v 56. minutě poslal hosty do vedení – 0:1. Z něj se však Poříčí radovalo jen dvě minuty, jednu z mála povedených domácích akcí gólově zakončoval Šolc – 1:1.

Zápas dospěl až do penaltového rozstřelu, v němž Poličtí jen podtrhli svůj zmar a doslova přenechali druhý bod hostům.

Broumov – Úpice 3:1
Začátek utkání přinesl na domácí straně zahození několika vyložených šancí. Úpice, která už od 5. minuty hrála v deseti, měla rovněž své příležitosti a v 67. minutě se navíc dostala do vedení – 0:1. Domácí zareagovali změnou rozestavení a efekt se dostavil. Obrat nastartoval nestárnoucí Čihák. Na jeho trefu navázal o tři minuty později Kotyza a povedenou broumovskou desetiminutovku pečetil třetí brankou do sítě Úpice Svoboda – 3:1.

Česká Skalice – Nový HK 2:2, pen: 3:1
Domácí začali slibně, jenže do 5. minuty nedali dvě tutovky Škodou a Sedláčkem. A tak přišel zákonitě trest. V 6. minutě vyrobil hrubku Runkas a hosté vedli – 0:1. Skalice zvýšila obrátky, jenže se jí nedařilo v koncovce. Další dvě tutovky zazdil Škoda. Domácím se tak podařilo srovnat skóre až těsně před koncem první půle, kdy šel z úhlu na branku Panenka, byl sražen a Hanel z penalty srovnal – 1:1.

Hned po změně stran překopl z metru prázdnou branku domácí Sedláček. Pak začal další festival neproměněných skalických šancí. Až se v 62. minutě se uvolnil ve vápně Škoda, byl faulován a Hanel proměnil i druhou penaltu – 2:1. Skalice poté promarnila další vyložené šance a hosté z ojedinělého rohu v 80. minutě trestali. V samém závěru mohli rozhodnout domácí Valeš i Panenka, ale své šance nedali.

V penaltovém rozstřelu se vyznamenal domácí brankář Jakl, který zajistil Skalici bonusový bod.

I. B TŘÍDA

Meziměstí – Kosičky 1:2
První poločas byl v Meziměstí vyrovnaný s minimem šancí na obou stranách. Branky tak začaly padat až po změně stran. Ta první přišla v 57. minutě, kdy chyboval domácí záložník, hosté utekli po křídle a přečíslení využil ve vedoucí gól Kosiček Dašek – 0:1. Prakticky hned po rozehrání přišla podobná situace jako před prvním gólem, opět chyba v rozehrávce, rychlý protiútok a hosté vedli o dvě branky – 0:2.

Domácí se nevzdávali a čtvrt hodiny před koncem se dočkali snížení. Krejčí byl ve vápně přistrčen a nařízenou penaltu proměnil Gajdoš – 1:2. Penalta se ale o chvíli později pískala i na straně druhé, jenže hostující exekutor se při ní smekl a poslal míč nad domácí branku. Při hře Meziměstí vabank měl vyrovnání na hlavě J. Smrček, jenže hlavičkoval těsně vedle. (dop, mr)