Muž roku 2013
Jméno: Antonín Beránek, věk: 23 let, povolání: student, bydliště: Brno

Po vítězství prozradil, že se cítí skvěle, byť si ještě neumí zcela představit, co ho čeká. Chce se věnovat modelingu, ale uznává, že záleží na něm, jak se k věcem postaví. „Určitě nějaká změna v životě bude," řekl po vyhlášení. Chce ale zůstat sám sebou. „Já jsem byl vždycky skromný… Muž roku, to by mělo představovat soulad nějakých vlastností, tak toho titulu si hodně cením," řekl.

Velký potlesk si během večera zasloužila herečka Luba Skořepová, rodačka z Náchoda, které starosta Jan Birke popřál k devadesátým narozeninám. Aplaudoval jí třeba Tomio Okamura a řada celebrit českého showbyznysu. Dokonce i dvojnice britské královny Mary Reynolds, která do České republiky přijela jen kvůli finále Muže roku, povstala a tleskala jí.

„Koukám jako blázen, je to pěkné," řekla Skořepová. Dodala, že by soutěž ještě vylepšila, aby „ti krásní mladí chlapci" ještě prokázali, že jsou vtipní a mají vědomosti. „Mám zájem o povahy a jak chodili se představovat, tak jsem poznala, jaká kdo je povaha," řekla. Prozradila, že když jí bylo 14 let a chodila na zdejší gymnázium, zúčastnila se soutěže krásy, ale maminka jí zatajila vítězství a dozvěděla se o něm až po letech.

Večer si užila i britská panovnice, osmdesátiletá Mary Reynolds. „Cítím se dobře a jsem potěšena, že tu mohu být," uvedla Mary Reynolds.

Z vítěze Beránka nervozita opadla po volné disciplíně. Pak se mu zatajil dech, než nej muže z posledních dvou finalistů vyhlásil Muž světa 2012 Ali Hammound. „To bylo velké drama, tam mně hodně bušilo srdce," řekl Beránek, který si prý během finálového večera sáhl dosud nejvíce na dno. „Kamarádi a rodina mě však hodně podporovali a to mi hodně pomohlo," řekl Beránek a dodal, že se podporovali i s kolegy finalisty. Titul slavil decentně, byl unavený.