Krátce před devátou hodinou došlo ve Velichovkách ke střetu nákladního automobilu a dodávky. Na místě zasahovali hasiči z Jaroměře a ze Dvora Králové nad Labem. „Jedna osoba byla při nehodě zraněna a do péče si ji převzali záchranáři. Silnice do Velichovek byla nehodou zablokována,“ uvedla tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje Martina Götzová.

Hasiči z Jaroměře pomáhali i v 9:43 při dopravní nehodě kamionu, po které se vozidlo pravým bokem návěsu nacházelo mimo komunikaci a hrozil pád do příkopu. Řidič si k vyproštění povolal soukromou firmu. Jednotka usměrňovala dopravu, pouštěla kyvadlově osobní automobily. Na místo byli kvůli kluzké vozovce povoláni také silničáři. 

Nehoda autobusu a osobního automobilu krátce před desátou hodinou částečně zablokovala silnici v Dolní Radechové. Hasiči museli v místě řídit dopravu. „Autobus sjel do příkopu, ale nehoda se obešla bez zranění. Na místě se nacházelo pět osob včetně řidiče. Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Dolní Radechové autobus zajistily pomocí vyprošťovacího automobilu a z příkopu jej vysvobodily,“ uvedla Martina Götzová.

Ilustrační foto
Sníh komplikoval dopravu, Harrachov je znovu průjezdný

Přehled dopoledních zásahů:

Náchod – dopravní nehoda – 08:57

Profesionální hasiči z Náchoda vyjížděli k dopravní nehodě nákladního automobilu, který se střetl s vozíčkářem. Osoba byla již při příjezdu jednotek v péči záchranářů. Na místě nehody vyšetřovali policisté.

Velichovky – dopravní nehoda – 08:57

U dopravní nehody nákladního automobilu a dodávky zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a ze Dvora Králové nad Labem. Jedna osoba byla při nehodě zraněna a do péče si ji převzali záchranáři. Silnice do Velichovek byla nehodou zablokována.

Jaroměř – dopravní nehoda – 09:43

Profesionální hasiči z Jaroměře pomáhali při dopravní nehodě kamionu, který hrozil pádem do příkopu. Pravým bokem návěsu se vozidlo nacházelo mimo komunikaci. Řidič si k vyproštění povolal soukromou firmu. Jednotka usměrňovala v místě nehody dopravu, pouštěla kyvadlově osobní automobily. Na místo byli povoláni také silničáři, a to z důvodu kluzké vozovky.

Dolní Radechová – dopravní nehoda – 09:56

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Dolní Radechové zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu a autobusu. Autobus sjel do příkopu, ale nehoda se obešla bez zranění. Na místě se nacházelo pět osob včetně řidiče. Jednotky autobus zajistily pomocí vyprošťovacího automobilu a z příkopu jej vysvobodily. Silnice byla částečně v místě nehody zablokována, hasiči museli v místě řídit dopravu. Autobus se jim podařilo vyprostit.

Ilustrační foto.
Před víkendem vyrazí do ulic tříkráloví koledníci. Pomůžete?