„Projekt je vypracován tak, aby vyhovoval nejen budoucím provozním potřebám, potřebám klientů, ale splňuje veškeré technické normy. Toto vše je silným předpokladem toho, aby byla realizována stavba, ve které bude vytvořeno důstojné vyhovující prostředí odpovídající technickým standardům pro kvalitu poskytovaných sociálních služeb,“ říká ředitelka Domova důchodců Věra Kašíková.

Program dnešní slavnostní události začne setkáním hostů v jídelně DD a následnou prohlídkou budovy. Poté zde krátce vystoupí děti ze ZUŠ a po slovu ředitelky a dalších hostů dojde v 15 hodin k již zmiňovanému poklepu na základní kámen a křtu nalezených trilobitů.

Významná událost se samozřejmě nemůže obejít bez slavnostní salvy Polické ostrostřelecké gardy.

Nový, dlouze již očekávaný Domov důchodců, bude mít kapacitu 64 lůžek. Nejprve bude postavena přístavba o kapacitě 45 lůžek, klienti budou přestěhování do nového, a pak bude zrekonstruována stará budova, kde vznikne z původních 42 lůžek 19 lůžek. Každý pokoj bude vybaven sociálním zařízením, chodbičkou, potřebnou plochu pro bydlení a nábytkem s ohledem na potřebnost klientů. Složení pokojů bude: 20 pokojů jednolůžkových, 19 dvoulůžkových a dva třílůžkové pro imobilní klienty.

Dodavatelem stavby je firma Kobla. Náklady celé investiční akce byly po vypracování detailního rozpočtu odhadnuty na bezmála 96 miliónů korun.