Nejen ve dne, ale i ve večerních hodinách budou nyní stavbaři provádět potřebné stavební práce na frekventovaném průtahu Náchodem. Se zástupci investora i realizátora nyní prováděných oprav se na tom ve středu, tedy třetí den od zahájení rekonstrukce dohodl náchodský starosta Jan Birke.

"Jde o poměrně rozsáhlou rekonstrukci a jsme si vědomi i velkého zásahu do dopravní situace nejen na Náchodsku. Proto je naším společným cílem průběh stavby zefektivnit. Jsem přesvědčen, že prodloužení pracovní doby je tou správnou cestou. Dohodli jsme se tedy, že od pondělí do soboty budou stavbaři pracovat nejen od 7 do 18 hodin, ale často i déle," upřesnil výsledky jednání starosta Jan Birke.

Starosta se ve středu sešel se zástupci Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správy Hradec Králové i se zástupci sdružení zhotovitelů a s dopravním inženýrem Policie ČR Davidem Kultem. Cílem schůzky bylo společně vyhodnotit první dny probíhajících oprav i vzájemně se informovat se o dalším průběhu prací na úpravě zdejší důležité dopravní tepny vedoucí z českého vnitrozemí do Polska.

Méně hluku v neděli

Pracovat na silnici se bude i o nedělích. Během nich však budou prováděny pouze takové činnosti, které nebudou spojeny s nadměrným hlukem. "To jsem rovněž přivítal. Je tedy možné, že stavbaře uvidíme na stavbě i v neděli, ale zásadně to neomezí obyvatele okolních domů. Důležité je, zjednodušeně řečeno, že nikdo nezahodí lopatu v pět hodin odpoledne a do rána se na stavbě nebude nic dít," dodal starosta.

„Dalším krokem, kterým bychom chtěli přispět ke zdárnému průběhu oprav, je přítomnost takzvaného výrobního přípraváře na stavbě. Tento člověk má aktuální průběžné informace o celé stavbě a po dohodě s vedením města Náchoda bude přibližně jednou týdně informovat a tom, co se chystá v dalších dnech," informoval za zhotovitele, tedy společnost EUROVIA CS Michal Šumpík.

Oprava silničního průtahu Náchodem.Zdroj: Deník/ Pavla Schwingerová

Sledovat vývoj oprav lze na speciálně zřízeném webu www.prutahnachoda.cz.