Zatímco mnozí lidé utíkají před nemilosrdně pražícími slunečními paprsky do stínu, městští strážníci z Jaroměře využili stoupající teploty k tomu, že oblékli elasťáky, vytáhli kola a do ulic vyráží jako cyklohlídka.

„Cyklohlídka má oproti pěší hlídce výhodu rychlejšího přesunu a oproti vozidlu možnost dostat se i do míst, kam se auto nedostane, jako jsou cyklostezky, parky a například promenády v Josefově," vysvětluje velitel městské policie Ondřej Mundl.

Strážníci na bicyklech tak mohou být přínosem právě v těchto dnech, kdy například po cyklostezce přes Jaroměř mezi Hradcem Králové a Kuksem proudí stovky výletníků. Stejně tak mohou efektivněji projekt a zkontrolovat parky, kde se schází problémová mládež či jiné osoby.

Místní lidé zatím hodnotí cyklohlídky převážně jako dobrý nápad. Jan Hofman například sdělil: „Jistý přínos. V parku se dějí různé věci a touto dostupností bude třeba i tam bezpečno." Petra Hofmanová doplnila: „Myslím, že jsou přínosem. Protože třeba taková cyklostezka po ránu nebo k večeru nepůsobí zrovna bezpečným dojmem."

Jedna z žen zase píše na internetu, že cyklohlídka je nejen přínosem, ale strážníci zaslouží obdiv, že se v tom vedru vydávají ven, na kolech a ještě v černých oblecích. A další uživatelka Facebooku zase dodává: „Tleskám. Pánové budou stále v kondici a udrží si figuru. Na tlustého strážníka není totiž hezký pohled."

Hana Šrámková zase upozorňuje, na co si mají strážníci dávat pozor. „Doufejme, že jim kola nikdo neukradne. Doporučuju nenechávat zamknutá kola na nádraží, tam je nějaká divná zóna – kola mizí, jako by žádné zámky nebyly," upozornila tak i strážníky na další místo, na které se mohou zaměřit při svých kontrolách.

Cyklohlídka strážníků Městské policie Jaroměř.