Část oprav firmy stíhají do začátku školního roku, část prací bude dokončena v následujících měsících. Například ve Velkém Poříčí pokračují práce za bezmála 100 milionů korun ve Střední škole průmyslové, textilní a polygrafické.

„V tamních budovách se dokončuje projekt na vybudování centra odborné přípravy polygrafických oborů, který nabídne nové prostory pro praktickou výuku žáků včetně odborných učeben a dílen pro tiskové technologie,“ popsala Martina Svatoňová z Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

Dalším z projektů, které se této školy týkají, je rekonstrukce odborných dílen pro budoucí nástrojaře v Hronově. „Celá přestavba vyjde na 17 milionů korun a hotovo by mělo být nyní koncem letních prázdnin,“ uvedla Svatoňová.

Náměstkyně Martina Berdychová, zodpovědná za oblast školství, doplnila: „Chceme, aby veškeré vylepšení budov areálů krajských škol a pořízení nového vybavení odborných učeben vedlo ke zkvalitnění výuky a zvýšenému zájmu žáků o studiu na odborných školách. A aby na žáky a pedagogy čekalo na začátku nového školního roku zase o něco hezčí prostředí. (reh, sva)

Významným bonusem je nově otáčení autobusu, který tak umožní nastupování cestujících na lince MHD přímo před penzionem Marie.
Nový školní rok přinese změny v jízdních řádech i v MHD