Vedení Machova se totiž nedávno již definitivně podařilo dojednat pro turisty další zcela nové stezky v oblasti pod Borem, po nichž budou moci lidé hranici beztrestně překračovat. Trasy se v brzké době objeví v nových turistických mapách. Přímo v terénu pak budou vyznačeny v jarních měsících.
„První nový přechod bude vycházet ze serpentin ze silnice, která vede z Machova na Karlov. Půjde o místo v nejvyšší serpentině k tak zvané Cvičné skále. Další stezka je dohodnuta z Tkalcovského stezníku pod Borem po kamenných schodech do polských Bledných skal,“ informoval nás starosta Machova Jiří Krtička. Výletníci budou moci při svých toulkách zvolit i jednu dlouhou trasu, v rámci níž se bude hranice překračovat hned třikrát. Cesta povede turisty z Tkalcovského stezníku na polskou Bukovinu. Odtud se lidé dostanou dalším přechodem na Machovské Končiny. Dále budou pokračovat přes hranici do Stroužného, nad hospodou, kde se pečou pstruzi, a poté až do Závrch. Zde bude stezka navazovat na hlavní trasu, která vede z Machova na Žďárky.
„Poslední stezka vyjde z turistické trasy Machov – Závrchy. Z místa „U Vrtule“ se půjde k Machovským Končinám a cesta bude navazovat do Stroužného,“ sdělil starosta Jiří Krtička.