VYBRAT REGION
Zavřít mapu

„U Gurina" se diskutovalo o pivu

Hronov /FOTOGALERIE/ - Do místní restaurace „Stovka u Gurina" přijel mezi zdejší štamgasty sládek Zdeněk Rais z plzeňského pivovaru, tedy ten nejpovolanější, který pro ně jejich oblíbený lahodný zlatavý mok připravuje.

15.6.2012
SDÍLEJ:

Posezení se sládkem v hronovské restauraci „Stovka u Gurina“.Foto: Jiří Mach

V této vyhlášené hospůdce se konala propagační akce plzeňského pivovaru Gambrinus s názvem „Posezení se sládkem", která byla nejen poučná, ale i zábavná a soutěžní.

V úvodní části představil sládek místním štamgastům celý proces výroby piva jak se jednotlivé druhy od sebe liší a co vše se s pivem děje, než se dostane do sklenice na stůl.

Nechybělo představení celé produkce pivovaru Gamrinus, jehož výrobky je možné v několika druzích v této restauraci konzumovat.

Potom následovala vášnivá debata, ve které sládek odpovídal na zvídavé dotazy štamgastů.

Otázky pokládal dokonce i sládek

Několik otázek položil ale i sládek a kdo pozorně poslouchal a správně odpověděl, obdržel drobný propagační předmět.

Posléze přišla na řadu soutěž, která nebyla zase až tak lehká, jak se všichni domnívali. Vybrané dvojice obdržely v kelímcích označených čísly různé druhy piva a jejich úkolem bylo určit, pod kterým číslem se skrývá jaký druh. To nebylo snadné ani pro opravdové pivaře a většinou každý jen spoléhal na náhodu s tím, že se snad strefí.

Nejvíce správných odpovědí měla dvojice Voltr Nývlt a jako výhru obdrželi tito pánové z rukou sládka karton piva Gambrinus, z čehož měli viditelnou radost.

Předvedl, jak správně točit pivo

Potom se ještě sládek postavil za pípu a předvedl jak, by se mělo správně pivo točit. To se zalíbilo hostům a požadovali po obsluze nápoj natočený jeho rukou což pro ně byla čest, že pro ně pivo nejen vyrobí, ale i osobně natočí.

Setkání se opravdu vydařilo

Setkání se vydařilo, kdo měl zájem, tak se něco nového dozvěděl, ale jinak to byl večer plný zábavy a pochvalovali si ho nejen hosté, ale i sládek Zdeněk Rais a specialista pro rozvoj obchodu Ondřej Malík, který byl též na akci přítomen.

Svou spokojenost potvrdil i majitel restaurace Jiří Gurin Frýba, který řekl: „Stálí zákazníci na výbornou chuť Gambrinusu již dávno přišli a věřím, že tomu bude i u těch, kteří prozatím přišli jen na prezentační akci."

Jiří Mach

Autor: Redakce

15.6.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Pohádka! Hronov předvedl neskutečný obrat

Rychnov nad Kněžnou - Jaroměř

Exnar: Úroveň přeboru není horší než dříve. Fotbal je teď odlišný

Vánoční strom je ozdoben, bude zářit v bílo-modrých barvách

Broumov - Vánoční strom ve čtvrtek 23. listopadu zdobili z vysokozdvižné plošiny zaměstnanci technických služeb.

Mužům České Lípy zpíval v Náchodě kanár

Náchodsko - Prvoligové kuželkářky Náchoda si připsaly druhou porážku v řadě. Po domácí prohře s Rosicemi nestačily tentokrát na domácí Blansko. O poznání lépe se dařilo druholigovým mužům Červeného Kostelce, kteří nenechali České Lípě ani čestný bod.

Přituhuje. Otužilci lákají do vody další odvážné „blázny“

Náchodsko - S chladnějším počasím přituhuje i v rybnících a řekách. Třeba v Náchodě v Metuji je nyní okolo čtyř stupňů. To se zamlouvá především otužilcům. Odkládají svršky i stud a noří se do chladné lázně. Dokonce i s úsměvem. Věří v pevnější zdraví, odhánějí stres, posilují vůli a navazují nová přátelství, která spojuje láska ke studené vodě.

Právě jsme se narodili - listopad 2017

Náchodsko - Vítáme nová miminka na Náchodsku. Podívejte se na fotogalerii novorozenců, kteří v přišli na svět v náchodské porodnici v listopadu roku 2017. Šťastným rodičům gratulujeme.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT