Mezi domy na nataženém plátně bylo namalované moře, před ním nezbytná písková pláž, na bezpečnost dohlížel maják.

V sobotním odpoledni, pod sluncem zalitým nebem, se na náměstí začali scházet místní občané s lehátky, slunečníky a nezbytnou koupací výbavou.

„U moře to je báječná dovolená. Je to perfektní, nemůžeme si to tady vynachválit. Děkujeme organizátorům, že nám umožnili pobyt u moře, aniž bychom museli dlouze cestovat. Je to báječné, odpočíváme si v klidu na lehátku, sluníčko pálí a chladíme se plážovým drinkem, tak co více si přát," pochvalovali si účastnice Helena a Lenka.

Na náměstí nechybělo ani přímořské občerstvení, podávaly se plážové drinky, ale i další pochoutky. Atmosféru doplňovala stylová hudba a k dispozici byl dětský koutek, kde se děti mohly nejen smočit v bazéncích, ale také si zasoutěžit. V obležení byla i kašna, kterou děti doslova obsadily.

Přihlížející se bavili zábavným vystoupením, ve kterém se recesistický suchodolský spolek Spona představil jako akvabely.

Nápad uspořádat tuto zábavnou akci se zrodil v hlavě Renaty Steinerové z Polického kulturního spolku Pokus.

„Inspiraci k uspořádání akce moře v Polici jsem dostala vloni, při přípravě strašidelného kláštera. Tam si jedna skupinka za sebe dala jako kulisu pomalovaný papír, a tak jsem si řekla, proč to nezkusit ve velkém. Napadlo mě, proč bychom měli dlouze cestovat k moři, když si můžeme udělat svoje vlastní na náměstí. Tak to začalo," popsala vznik nápadu Renata Steinerová.