V rámci projektu pro ně vznikla dvě ošetřovatelská pracovní místa v Domově sv. Josefa v Žirči u Dvora Králové nad Labem a dvě místa pro pracovníky terénních středisek – pečovatelské služby v Červeném Kostelci a v Hostinném. V areálu Domova sv. Josefa bylo vytvořeno také šest pracovních míst, která tvořila pracovní skupinu. Její členové se podíleli na údržbě areálu.

„Osoby zapojené do projektu se účastnily vzdělávacích aktivit včetně rekvalifikací, skupinového i individuálního poradenství a dalších aktivit, jejichž cílem bylo opětovně u nich vytvářet pracovní návyky a zkušenosti a posilovat jejich motivaci pro další zapojení na trh práce. Část osob zůstala i po skončení projektu zaměstnána v Oblastní charitě Červený Kostelec nebo v rámci sociálního podniku Pro-Charitu s.r.o." říká ředitel oblastní charity Miroslav Wajsar.
Projekt byl realizován samostatně Oblastní charitou Červený Kostelec, byl financovaný z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

Martin Fišer