První dva úseky jsou už kompletně hotové, včetně vodorovného značení. Na třetím, nejkomplikovanějším úseku od kruhové křižovatky u Tesca po hasičskou zbrojnici Na Valech začaly práce včera a potrvají do konce tohoto týdne.

Jak informovala vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Jana Hájková, práce probíhají podle harmonogramu a vše by se v plánovaném termínu mělo stihnout dokončit. „Při broušení povrchu silnice je provoz sveden do jednoho jízdního pruhu a doprava je řízena kyvadlově. V tomto případě se tvoří kolony vozidel, ale provoz, i když je zpomalený, tak je zatím plynulý. Prozatím se vše obešlo bez větších komplikací," uvedla včera dopoledne Hájková.

Ač se nyní jedná o opravy v místě, kudy projíždějí tisíce vozidel denně a navíc se do toho ještě mísí doprava z centra města, mimořádné problémy včera nezaznamenala ani policie. „Namátkově provádíme s městskou policií zvýšený dohled, ale vše je bez větších problémů. Jen na objízdných trasách bylo zaznamenáno několik drobných nehod, odnesly to však vždy jen plechy," uvedla mluvčí policie Eva Prachařová.

Od příštího pondělí se začne opravovat poslední úsek od začátku města při příjezdu od Hradce Králové až po prodejnu sportovních potřeb. Od středy 27. listopadu by řidiči měli Jaroměří projíždět komfortněji po novém povrchu.