„Jedná se o pochod z Meziměstí přes Starostín, Vižňov na Ruprechtický Špičák a zpět přes Ruprechtice do Meziměstí. Lze si vybrat i jednodušší trasu obejít Ruprechtický Špičák, tím se ale pochodníci připraví o výhled z rozhledny na Špičáku," sdělila Eva Mücková, starostka Meziměstí.

Start pochodu je od 7.30 do 9.00 hodin od úřadu v Meziměstí. Cíl bude na koupališti. Turisté si proto mají vzít plavky, protože meteorology předvídané až tropické počasí slibuje možnost koupání. Občerstvení na Špičáku a v cíli na koupališti zajištěno.

„Startovné se nevybírá, účastníci obdrží ještě na památku pamětní list a „placku" z akce. Nejstarší, nejmladší a nejvzdálenější účastník získává cenu. Nejrychlejšího nehodnotíme, jde nám o to, aby se pochodníci kochali přírodou a ne, aby hnali a nic kolem sebe nevnímali," dodala Eva Mücková.

Na Škrpál navazuje od 14:00 dětský den s různými atrakcemi, skákacím hradem a občerstvením pro děti zdarma.

V neděli pak zábava pro turisty a sportovce pokračujeme česko-polským během z Mieroszowa do Meziměstí, který se koná už 15. ročníkem. Start je v 10.30 hodin u sportovní haly v Mieroszowě, odvoz běžců z Meziměstí je od půl desáté z koupaliště, kde mohou běžci využít parkoviště. Cíl je v Meziměstí, opět na koupališti. Běží se od sportovní haly v Mieroszówě, ženy a muži nad 65 let mají trasu asi 13 kilometrů dlouhou, ostatní muži 15,6 kilometrů. Od haly běžci poběží Mieroszowem na Nowe Siodlo, po cyklostezce seběhnou k železničnímu přejezdu u hranic, přeběhnou hranici a po asi 300 metrech se opět vydají po cyklostezce Starostín Vižňov. U kostela pak seběhnou na komunikaci 3. třídy a mírně klesajícím terénem doběhnou na meziměstské koupaliště, kde je cíl závodu. Startovné se neplatí, občerstvení a ceny jsou zajištěny. Podle starostky účast přislíbil i již legendární Jiří Soukup (ročník 1927) z Hradce Králové.