Na každé z budov Městského úřadu Náchod je umístěný nástěnný dotykový panel, který umožňuje přístup k dokumentům zveřejněným na elektronické úřední desce a k dalším informačním zdrojům úřadu. „Úřední deska ve formě samostatně stojícího panelu je pak umístěna v areálu autobusového nádraží. Tady cestující jistě ocení připojení k systému IDOS. Další úřední deska ve formě oboustranného a samostatně stojícího panelu je součástí dokončovaného areálu Malých lázní v Bělovsi,“ sdělila mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Dodavatelem úředních desek je společnost z Blanska, která zvítězila ve veřejné zakázce. Podle mluvčí radnice se prosadila mezi pěti uchazeči díky celkové nabídkové ceně 1 227 770 korun. Na financování město dostalo peníze od Evropské unie a ze státního rozpočtu.

DIVOCÍ EXMOORŠTÍ koně z Milovic, kteří spásají Josefovské louky, připravili mokřad na jaro pro bahňáky. Ochránci přírody je převedli kilometrovým koridorem na západní pastvinu, kde se setkali se zbytkem stáda. Na snímku je i osel Lojza vedený na ohávce.
Pod kopyty koní ožil mokřad