U sedmnácti stánků mohli příchozí ochutnávat různé druhy sladkého a slaného pečiva, salámy, klobásy, sekanou, tlačenku a další masné výrobky, pikantní zelí, hořičské trubičky, nealko i alkoholické nápoje a také cukrárenské dobroty.

Letos do soutěže, jejímž pořadatelům jde o podporu regionálních potravinářů, přihlásili producenti potravin 74 výrobků rozdělenýmch do šesti kategorií.

Ti, kdo mezi stánkami procházeli a ochutnávali či si kupovali nabízené dobroty mohli pak dát hlas svému favoritovi. Na každém stánku získali hlasovací lístek, který vyplněný se zaškrtnutými maximálně třemi výrobky mohli do 16 hodiny odevzdávat. Vítězové budou vyhlášeni během krajských dožínek 19. září v Hradci Králové. „Výsledek vzejde z hlasovaní spotřebitelů prostřednictvím internetových stránek a hlasovacích lístků, přičemž každý hlasující bude mít možnost hlasovat pouze jednou a vybrat maximálně tři výrobky, které ho zaujaly,“ připomněla spoluorganizátorka Petra Škopová. V minulosti pomohla soutěž některým výrobcům k nastartování úspěšného dalšího prodeje a tak pořadatelé věří, že i v letošním roce bude o soutěž velký zájem a další spotřebitelé si oblíbí naše regionální potraviny. Hlasovací lístky jsou k dispozici na internetových stránkách, k dispozici budou i na dalších prodejních akcích: po Náchodě to je 5. června v Trutnově, 19. června v Hořicích, 17. července v Rychnově nad Kněžnou a 28. srpna v Hradci Králové.