Kromě pouťového posezení si příchozí mohli zatančit na zábavě, prohlédnout si historická vozidla KHV Metuje, navštívit několik různých výstav, seznámit se se starými řemesly, pochutnat si na pouťových koláčích, fandit místním i přespolním fotbalistům či zavítat do největší polické firmy Hauk, která se zabývá výrobou dílů zejména pro Škoda Auto.

„Den otevřených dveří se konal po třech letech, kdy firma vybudovala tři nové haly, jednu opravila a rozšířila výrobu," uvedla za vedení firmy Ivana Řehořová.

Zájemci si mohli prohlédnout vstupní halu s výrobky, zmodernizovanou lisovnu, svařovnu s více než 40 roboty, skladovací haly, výrobu koberců do zavazadlového prostoru a především nejmodernější „PUR" linku vyrábějící roboticky podlahy z papírové voštiny a skelných vláken.

„Velkou pozornost přitahovaly také relaxační zóna a výstava veteránů a nových vozů značky Škoda," poznamenala Řehořová.

V doprovodném programu, o který se postaral David Novotný, se objevily například postavičky z oblíbených animovaných pořadů a vykouzlily úsměvy hlavně těm nejmenším návštěvníkům. Atmosféru poté zpříjemnila stálice hudební scény Petra Janů a převážně mládež rozproudil zpěvák Pavel Callta s kapelou.