Na dveřích toalet je totiž po několika týdnech nonstop provozu uvítala cedule „Veřejné WC v sobotu a v neděli zavřeno“. Důvod tohoto opatření je prostý. Vandalové záchody o víkendech ničili, a proto je nyní město nuceno, toalety o sobotách a o nedělích uzavírat. Mnohým lidem se však toto rozhodnutí nelíbí.
„Na veřejných záchodcích se vždy o víkendu udály do rána takové věci, že jsme to už nemohli respektovat. Prostory se staly středem pozornosti mladistvých výrostků, kteří zde dělali celkově nepořádek. Vytáčeli toaletní papíry a ucpávali umyvadla i klozety. Shodli jsme se proto, že v této době bude opravdu nejjednodušší WC zavřít a majetek tak ušetřit,“ vysvětlila starostka města Ida Seidlmanová. Ta nám také zatím nedokázala říci, jak to bude s otevíráním WC při různých víkendových akcích nebo také o víkendech v letním období, kdy do města míří řada turistů. O všem by mělo proběhnout jednání.


„Domnívám se, že uzavírání záchodů není dobrým řešením. Chápu, že je chce město uchránit před nočními vandaly. Určitě ale přece není problém, aby se WC o víkendu zamykala jen na noc,“ řekl nám jeden z občanů, který se na toalety marně dobýval v sobotu dopoledne.