Na svět přišla s váhou 3,6 kilogramu a mírou 49 centimetru. „Vůbec jsme to nečekali, termín jsem měla až 10. ledna. Máme obrovskou radost,“ prozradila maminka Kristýna Machková. Jak dodala, tatínek u porodu nechyběl a zvládl jej velice dobře.

Malé Vanesce včera ráno pogratuloval hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc a také vedení náchodské nemocnice v čele s ředitelem Miroslavem Vávrou. „Dostali jsme plyšáky a dárkové poukazy,“ řekla nám maminka prvního miminka narozeného v Královéhradeckém kraji.
Druhá se v našem kraji narodila Nikola Nováková v trutnovské nemocnici ve 4:03 hodin. Holčička je z Trutnova. Třetím dítětem v pořadí a zároveň prvním chlapcem letošního roku je v hradeckém kraji Jakub Chmelík z Radvanic u Trutnova. Narodil se v trutnovské nemocnici v 06:55 a vážil 3,5 kilogramu a měřil 50 centimetrů.

První děti roku dostaly od kraje i od některých radnic dárky. Například krajský úřad dal rodičům prvního narozeného chlapce a děvčete dárkový poukaz v hodnotě 5000 korun. Letos dar dostali tedy rodiče Vanesy a Jakuba.