„Ošatka zlaťáků“ bude vítězce předána zítra v 11 hodin přímo na jejím hospodářství.

„Absolutně jsem toto ocenění nečekala. Byla jsem překvapena a pochopitelně potěšena,“ usmívá se 35letá ekovčelařka, která je původním povoláním hudebnice a učitelka na umělecké škole. Rokytnické ekovčelařství je specializované na produkci vysoce kvalitních medů z ekologicky nezatížených lesů a luk. V současnosti chová 300 kmenových včelstev, která jsou rozmístěna na převážně lesních stanovištích výhradně na území CHKO Broumovsko. Včelstva produkují druhové medy: lesní, luční pastovaný, malinový, javorový, lipový a pohankový med.

Její biomed z Rokytníku byl již dvakrát oceněn značkou Regionální potravina Královéhradeckého kraje a ekovčelařka také dvakrát obdržela titul Potravinář a potravina Královéhradeckého kraje.

Smyslem ocenění Bartákův hrnec je propagace ekozemědělství a biopotravin u veřejnosti. Ocenění nese jméno iniciátora této 19leté tradice a nestora českého ekologického zemědělství Richarda Bartáka. (čtk,řez)