Neseďte v den volna doma, vydejte se na Poříčské toulky

Městys Velké Poříčí ve spolupráci s SDH Velké Poříčí pořádají ve středu na státní svátek 15. ročník oblíbeného turistického pochodu a jízdy na kole Poříčské toulky. Pěší se mohou vydat na trasy 9, 14, 18, 24 km a cyklisté šlápnou do pedálů na trasách 33, 50, 60, 80 km. Toulky vás v letošním roce zavedou do Polska, Orlických hor a do jejich podhůří. Start a cíl bude u hasičské zbrojnice ve Velkém Poříčí (u náměstí). Startuje se průběžně od 8 do 10 hodin a v ceně startovného 30 Kč jsou propozice, klobása, čaj a něco sladkého na startu. Samozřejmé je další vynikající občerstvení a bohatý program v cíli zaměřený na děti. Na vaši účast se těší pořadatelé.

Mateřská škola slaví 40 let od otevření a chystá pestrý program

Den otevřených dveří a setkání všech současných i minulých zaměstnanců se chystá v Mateřské škole v Polici nad Metují, Fučíkova 328, a to při příležitosti 40. výročí od jejího založení. Slavnostní zahájení se uskuteční v 10 hodin, poté vystoupí předškoláci i děti z tanečního kroužku. Zájemci si prohlédnou školku a její zahradu, fotografie, kroniky školky, nové i retro pomůcky a také práce výtvarného kroužku. Na děti čekají při prohlídce tříd různé úkoly a na konci dostanou drobnou odměnu.

Chystá se: Chovatelé vystaví své zvířectvo

Chovatelská výstava králíků, drůbeže, holubů, drobných hlodavců a exotického ptactva se uskuteční o tomto víkendu v chovatelském areálu U Cihelny v Náchodě. Připraveny jsou ukázky chovu koz a ovcí, prodej chovných zvířat, potřeb, sazenic a květin a v neděli přehlídka plemen psů. Areál bude otevřený vždy od 8.00, v sobotu do 17.30 a v neděli do 12.00 hodin.

Oprava železničního přejezdu. Ilustrační foto.
Oprava trati pokračuje, zavřou se další přejezdy