„Stejně jako v minulých ročnících se mohou diváci těšit na řadu známých herců, zpěváků, bavičů a umělců na podporu dětí a dospělých lidí,“ slibuje organizátor Novotný. Výtěžek bude věnován Stacionáři Nona v Novém Městě nad Metují a Základní škole speciální v Jaroměři. „Děti ze sociálních zařízení budou také přítomny na této akci a podle slov ředitelek se již velmi těší,“ uvedl Novotný.

A kdo se divákům v pátek večer v divadle představí? Přijedou Petra Černocká, Věra Martinová, Jitka Zelenková, Radka Fišarová, Lívie Kuchařová, Leona Černá a Ondřej Ruml. Dále vystoupí mažoretky Scarlet z Jaroměře. „Překvapením bude účast nové České Miss 2009 Ivety Lutovské a 1. České vicemiss 2009 Terezy Budkové. Program bude zaměřen na více písniček s méně účinkujícími. Slibujeme si od toho větší kvalitu programu. Celou letošní akci bude moderovat Kateřina Macháčková a Zdeněk Podhůrský,“ nastánil David Novotný.

Dalším překvapením večera bude účast Pavla Vika, profesionálního motocyklového kaskadéra. Za jeho největší sportovní úspěchy v kariéře lze považovat 10. místo na Mistrovství Evropy 2006 a 11. příčku na Mistrovství světa 2007. Jeho stroj si budou moci návštěvníci divadla prohlédnout ve foyer, kde bude vystaven.

Letošní devátý Večer pro dobrou věc podpořily nejen město Jaroměř, ale také tamní Městké kulturní středisko. Produkčně akci zajistí Petra Jansová z Police nad Metují.

Záštitu nad touto akcí převzal starosta města Jiří Klepsa, europoslankyně Jana Bobošíková a poslankyně za ČSSD Poslanecké sněmovny parlamentu ČR Hana Orgoníková.

Jak Deníku sdělil organizátor Novotný, vstupenky na Večer pro dobrou věc jsou ještě k dispozici. Veřejnost si je může zakoupit v Turistickém informačním centru Jaroměř na náměstí ČSA, nebo objednat na telefonních číslech 491 847 220 a 491 812 400.

Po Večeru pro dobrou věc se uskuteční ještě Muž roku a také Muž desetiletí, říká Novotný

Městské divadlo se stane v pátek 27. března od 19 hodin dějištěm již devátého ročníku charitativního podniku Večer pro dobrou věc. Jeho organizátorem je David Novotný z Náchoda.

Davide, blíží se vaše první akce v letošním roce ?
Ano, je to moje první akce nazvaná Večer pro dobrou věc. Jde už o devátý ročník, což si myslím, že je určitě moc fajn, když je již vidět návaznost a tradice.

Kdo letos do Jaroměře dorazí ? Na koho se mohou diváci těšit?
Jsem velmi rád, že pozvání přijely stálice naší hudební scény Věra Martinová, Radka Fišarová, Jitka Zelenková, která v Jaroměři už dlouho nebyla. Pro mladší tam bude Ondřej Ruml. Myslím si, že je to vynikající muzikant. Celý program moderují herečka Katka Macháčková, která hrála profesorku v Životě na zámku, a Zdeněk Podhůrský. Zvolil jsem taktiku menšího počtu účinkujících, ale jsou zase o to zajímavější.

Chystáte v souvislosti s Večerem pro dobrou věc nějaké překvapení?
Velké překvapení pro lidi v sále budou Česká Miss Iveta Lutovská a 1. Česká Vicemiss Tereza Budková. A v roli zpěvačky se představí sestra Miss World Lívie Kuchařová, která v současné době studuje konzervatoř v Praze.

Kam poputuje výtěžek ?
Stacionář Nona z Nového Města nad Metují, Základní škola speciální a Dětský domov z Pardubic se vypraví na začátku na muzikál Mona Lisa. Zúčastní se ho celkem devadesát dětí. Domnívám se, že to pro ně bude opravdu příjemný zážitek. Výtěžek bude rozdělen.

Přijede i někdo, kdo převzal nad večerem záštitu?
V divadle budou starosta Jaroměře Jiří Klepsa, poslankyně Hana Orgoníková a europoslankyně Jana Bobošíková. Právě tito lidé pravidelně podporují kulturní a charitativní akce.

Dají se ještě sehnat na Večer pro dobrou věc vstupenky?
Jsou v předprodeji v Informačním a cestovním centru v Jaroměři na náměstí a jsou k dispozici.

Co dalšího v blízké budoucnosti plánujete?
Letošní rok je pro mě velmi úrodný. Na srpen plánuji Muže roku. Letos se podruhé uskuteční Muž roku SR. Do obou klání se mohou v současné době pánové přihlašovat.

A jaké musí splňovat podmínky?
Musí mít věk od 20 do 33 let. Musí mít české nebo slovenské občanství. Budu velmi rád, když se zase přihlásí někdo z regionu jako minulý rok.

Můžete prozradit přesné datum soutěže Muž roku?
Vím, že to bude 28. srpna v Náchodě. Finále se bude konat v divadle.

Prý připravujete nějakou speciální akci?
V Jiráskově divadle v Hronově se 23. října uskuteční Muž desetiletí. Bude to velká show. Soutěžit totiž bude deset vítězů za dobu deseti let v různých disciplínách. Jsem rád, že akci podpořilo i město Hronov a záštitu převzala starostka Hana Nedvědová. V tuto chvíli se domlouvají účinkující, kteří tam vystoupí, a bude jich dostatek.