Už od ranních hodin se v neděli sjížděli do Bezděkových sadů majitelé s nablýskanými historickými vozidly z celé republiky. V hojném počtu je opět podpořili i jejich kolegové z Polska, kteří také přivezli ukázat řadu unikátních exponátů.

Výstava má mezi majiteli veteránů stále větší popularitu, a tak bylo pro diváky připraveno k prohlídce přes pět set exponátů. To byl oproti minulým rokům další nárůst. Veteráni tak byly na malé ploše sadů velice stísněné, což poznali i návštěvníci, protože se mezi jednotlivými vozidly už nedalo ani projít. Jak prozradil Jiří Bernard z pořádajícího klubu, bylo by třeba pokusit se vystavovací prostory rozšířit a nebo se poohlédnout po jiných, větších. K vidění byla řada unikátů a rarit, kterých se dochovalo do současnosti jen pár kusů.

„Určitě stojí za zmínku nejdelší sériově vyráběný třímístný motocykl Čechie (na snímku vlevo nahoře), který se vyráběl v Krásné Lípě. Zajímavé na něm je, že je v původním nálezovém stavu. Další raritou je anglický dvoutaktní vodou chlazený závodní motocykl Scott (vlevo dole). Poprvé tady je Škoda Popular Monte Carlo, nebo Buick z roku 1929. Těch unikátů tady je ale celá řada a nerad bych na něco zapomněl," uvedl Jiří Bernard.

Zajímavostí byla znovuzrozená legenda, motocykl Indian Chief Clasicc 1833 ccm (vlevo uprostřed), která byla v retro stylu vybavená moderní technikou vyrobená v letošním roce. „S účastí vystavovatelů jsme velice spokojeni a opět jsme překonali rekord v počtu vystavených exponátů. Pouze současné prostory jsou už dost stísněné. Veliké plus pro nás bylo příznivé počasí, které přilákalo nejen hodně vystavovatelů, ale hlavně diváků, což nás těší a dává nám to inspiraci a povzbuzení pro pořádání dalších takovýchto akcí. Povedla se i sobotní propagační jízda. Na trase projížďky postávala spousta lidí," dodal Jiří Bernard, předseda pořádajícího veterán klubu.