Aktuálně je doprava u Jaroměře a Hradce Králové směrem na Náchod zcela průjezdná. Zatímco dopoledne byla u kruhového objezdu ČKD dlouhá kolona, aktuálně je silnice téměř bez kamionů. Podobná situace je i u Jaroměře, kde policisté od rána korigovali dopravu.

Zdroj: Petr Vaňous

Původní zpráva:

Policisté vytvořili záchytné body, kde dopravu zastavují a pouštějí jen po částech. Z Hradce Králové směrem na Jaroměř jsou takové záchytné body dva. První je u kruhového objezdu ČKD, kde stojí policisté, kteří vždy pustí přibližně 100 kamionů a následně opět dopravu pozastaví.

„Jako viděl jsem už hodně kolon, ale aby se táhla skoro třicet kilometrů tak to je mazec,“ okomentoval při zastávce na benzinové pumpě jeden z řidičů úterní dopravní „masakr“ na silnici I/33 vedoucí od Hradce Králové přes Jaroměř na česko-polskou hranici v Náchodě-Bělovsi. 

U Hradce se tvoří dlouhá kolona
VIDEO: Kolony mezi Náchodem a Hradcem už nejsou, doprava je průjezdná

Neúnosnost situace začala řešit policie. „Apelujeme na řidiče, aby se vyhnuli hlavnímu tahu z Hradce Králové na Náchod. Kvůli zavedeným opatřením na hranicích se vytvořila kolona kamionů, která se vytvořila od hraničního přechodu až téměř k Černožicím.

"Nemáme kudy jezdit, když je tady zacpaná cesta, kamiony stojí od náchodské čáry až do Poděbrad. Na trase jsou oddělené úseky a policie hlídá, aby se dalo projíždět alespoň přes kruhové objezdy," říká majitel královéhradecké taxislužby Roman Slíž.