Vybudovala se nová tribuna s moderními sedačkami a zázemím pro diváky a rovněž i nové klubové prostory. Náklady ve výši 4,5 miliónu korun byly hrazeny ve stoprocentní výši ze státního rozpočtu bez finanční pomoci Města Náchoda.

Následně se zvažovalo, co dál a rozhodlo se o výstavbě celé vchodové ústřední části, jejíž výstavba probíhala ve dvou etapách v letech 2005 až 2007. Ta přinesla nejen další komfort pro diváky, ale především novou šatnu a již zmiňované sociální zařízení, které bylo nezbytně nutné. V roce 2005 činila státní dotace čtyři miliónů korun a podíl města 1,5 miliónu korun a o rok později vydalo město ze své pokladny dalších 857 tisíc korun a získalo dva milióny na státních dotacích. „V roce 2007 město investovalo dalších 615 tisíc korun,“ dokončil finanční výčet tajemník MěÚ Náchod Pavel Nývlt.

Hlavní část úterní slavnosti se ale týkala umělého trávníku. „Myšlenka na jeho položení vznikla na podzim v roce 2007, loňský rok probíhal v projektových přípravách a žádostech, které byly podány a v říjnu 2008 byla zahájena samotná pokládka trávníku. V půli prosince loňského roku bylo hřiště předáno do zkušebního užívání,“ uvedl Pavel Nývlt, a upřesnil, že náklady na rekonstrukci hřiště činili 9,5 miliónu korun. „Myslím si, že toto hřiště je určitým zlomem a že je snem mnoha fotbalových generací v Náchodě, protože při současných podmínkách v kopané a intenzivnosti tréninků přírodní trávník takovou zátěž nevydrží. Doufám, že tato investice 21. století bude všem uživatelům dobře sloužit. Je to nejlepší, co kopanou v Náchodě mohlo potkat,“ dodal náchodský tajemník, jenž celkové investiční náklady za poslední roky spočítal na bezmála 23 miliónů korun, z čehož město poskytlo téměř tři milióny korun.