Daniel Denygr.DANIEL DENYGR
ředitel o.p.s. Branka, Náchod
Pro mě se jedná o velmi těžkou otázku, neboť nejsem objektivně schopen odpovědět. Neznám ani technologie, ani pozitivní účinky, které může mít používání marihuany ve farmacii nebo lékařství. Mně osobně by nevadila úplná legalizace marihuany, neboť mnohem nebezpečnější drogy, jako například alkohol, je všude k dostání.

Myslím, že se dělá z marihuany zbytečný démon a její ilegalizace více svádí mladé lidi k experimentu. Jaký je rozdíl mezi „zhuleným" a „opilým" mladíkem? Žádný, jen ten první použil zakázanou látku.







Věra Kašíková. VĚRA KAŠÍKOVÁ
ředitelka Domova důchodců v Polici nad Metují
Já osobně se přiznám, že z plánované legalizace marihuany nejsem příliš nadšená, mám totiž docela obavy, aby se toho především mezi mladými lidmi nějak nezneužívalo.

Proto si myslím, že by legalizace marihuany nebyla pro naši republiku přínosem, ba právě naopak… Přece jen je to stále droga a nesouhlasím s tím, aby byla lehce dostupná.








Ondřej Daněk.ONDŘEJ DANĚK
správce zámku v Novém Městě nad Metují

Ano, jsem pro to, aby se marihuana legalizovala pro lékařské účely.

Sám jsem četl několik případů o lidech, kteří trpěli roztroušenou sklerózou či měli Alzheimerovu nemoc. A právě těm užívání marihuany pomohlo lépe snášet tyto nemoci.

A pokud něco v oblasti zdraví člověka na základě lékařského výzkumu znatelně pomáhá, nevidím jediný důvod, proč by nemělo dojít k využití daného prostředku.

Pacient by tím v případě marihuany ztratil trestně právní odpovědnost za užívání nelegální látky a zároveň také cejch zločince.





Ludmila Pohanková. LUDMILA POHANKOVÁ,
ředitelka SVČ Déčko Náchod
Myslím si, že legalizace marihuany pro lékařské účely nebude přínosem pro české zdravotnictví, nýbrž přínosem pro ty lidi, kteří ji potřebují.

Pakliže jsou pacienti, kterým marihuana a látky z ní pomohou, měl by o tom rozhodnout lékař, který lék danému pacientovi předepíše. Ten by rozhodně měl mít tu možnost.

Legálnost pěstování marihuany pro vlastní potřebu považuji za problematické a zneužitelné.