Dobrodružné aktivity

Na Rozkoš se sjedou zahraniční studenti, kteří v současné" době pobývají v různých univerzitních městech České republiky v rámci zahraničního pobytu, většina z nich v rámci známého studijního programu Erasmus+. Během víkendu čeká na účastníky spousta dobrodružných aktivit, her, které prověří jejich zručnost, fyzickou kondici a schopnost spolupráce v týmu s lidmi odlišných kultur i povah. Organizátoři, členové studentské organizace, pro ně připravili program s hlavním tématem „Game of Thrones (Hra o trůny)".

Hlavní program bude probíhat v sobotu, neděle bude spíše odpočinková, kdy si budou moci vyzkoušet oblíbený Bumper Ball, paintball, slackline nebo trampolínu.

Organizátoři již mají bohaté zkušenosti, protože ji pořádají již po patnácté. Survival Weekend je tradiční akce, kterou každý semestr pořádá studentská organizace ESN Buddy System Hradec Králové. Cílem této organizace je zpříjemnit zahraničním studentům jejich pobyt v České republice, připravovat pro ně volnočasové aktivity a pomoci jim s případnými komplikacemi spojenými se studiem a životem v neznámém prostředí.

Mají příležitost procvičit si jazyk

„Touto akcí jsou zahraniční studenti vždy velmi nadšeni, také proto se jejich počet každým rokem zvyšuje. Je to pro ně skvělá příležitost, jak se seznámit se zahraničními studenty z celé ČR, procvičit si jazyk a hlavně si užít zábavný víkend, který vždy stojí za to. A nás organizátory samozřejmě potěší, když slyšíme kladné ohlasy." dodává hlavní organizátorka akce Tereza Kubínová.

Survival Weekend umožňuje zahraničním studentům se setkat s ostatními cizinci studujícími v ČR, vyměnit si zážitky z pobytu a uzavírat nová přátelství. Pro studenty, kteří vyjíždí za účelem poznat cizí zemi, není příliš obvyklé trávit čas sportem a jinými aktivitami v přírodě, proto je pro ně Survival Weekend skvělou příležitostí vyzkoušet si, jak vypadá pravé české táboření.

(bed, js)