Lyžaři si na nedostatek sněhu pomalu zvykají, vlekaři dělají, co mohou aby sjezdovky udrželi v co nejlepším stavu. Dostatek sněhu má zatím Špindlerův Mlýn. Všechny vleky a lanovky největšího českého střediska jsou plně v provozu. Předzásobeny jsou i Herlíkovice u Vrchlabí.
„ Máme mezi 50 až 80 centimetry a jedem naplno. Pouze dnes od 11 do 16 hodin bude uzavřen snowpark kvůli závodům,“ potvrdila za provozující Snow Hill Helena Čeřovská.


Dobré podmínky jsou i na Černé hoře. Sněhu je průměrně kolem půl metru, jede osmimístná kabina, lanovka na Protěži, Anděl, Sport i Duncan ve Svobodě, který je také součástí zdejšího Skiareálu. V Černém Dole je kolem 35 centimetrů sněhu. „Vše je v provozu, lanovky, vleky snowpark i dětský areál. Zpestřením budou dnes od 10 hodin závody K2 Big Air Tour s doprovodným programem,“ upřesnil Radek Etrych.


S nedostatkem sněhu se perou i v Rokytnici. „Na Horních Domcích jede vše, ve Studenově ale nemáme technický sníh a tak jsme museli provoz zastavit.
„Trochu máme hrůzu z předpovídaných teplot. Sníh taje i v noci,“ potvrdila z rokytnického Spartaku Renata Žalská.


Vše je v provozu i v Peci pod Sněžkou. Večerní lyžování na Javoru je každý den od 17.30 do 21 hodin, Zahrádky III jezdí do 21 hodin denně. Velmi dobré podmínky vzhledem k nadmořské výšce mají Mladé Buky (40 cm), lyžuje se i v Prkenném Dole (20 cm).


Určitě o víkendu pojedou i Petříkovice u Trutnova a Radvanice v Jestřebích horách. Běžkaři upínají své naděje především na Černou horu a Horní Mísečky. V obou lokalitách je kolem 60 centimetrů sněhu a běžecké tratě jsou upraveny zhruba v délkách 40 kilometrů.