K volebním urnám přicházeli kromě jiných i obyvatelé Suchého Dolu na Policku. Na prvního voliče si zde volební komise počkala na obecním úřadě pouhých deset minut. Jako první vkročila do volební místnosti ve 14.10 hodin obyvatelka Jarmila Barešová.

„Účastním se pravidelně všech voleb. Lidé by určitě měli jít i k těmto volbám do Evropského parlamentu. Ti, co nepůjdou, pak určitě nemají právo na činy zvolených nadávat a kritizovat je,“ je přesvědčena první suchodolská volička. „Chtěla bych, aby se čeští zástupci, kteří se do Evropského parlamentu dostanou, zaměřili především na zlepšení životního prostředí v naší zemi,“ přeje si Jarmila Barešová.

To, že by lidé měli chodit ke všem volbám, tedy i k těm do Evropského parlamentu, si kromě ní myslí i jeden z dalších suchodolských voličů Zdeněk Čech. „Musíme pečlivě rozhodnout, kdo nás v tom Evropském parlamentu bude zastupovat. Přál bych si, aby ti, co si do parlamentu zvolíme, zajistili naši zemi sociální jistotu a aby náš stát šel konečně více dopředu,“ prozradil nám Zdeněk Čech.

V Suchém Dole mělo při letošních volbách aktivní volební právo 333 občanů. Během dvou volebních dnů vydala komise celkem 125 obálek. Volební účast se tak v této malé vesničce vyšplhala na 37,5 procent. „Lidé chodili volit průběžně. Nejvíce voličů jsme zaznamenali v pátek mezi 14. a 16. hodinou a potom v sobotu od 9 do 10 hodin,“ shodli se členové komise v Suchém Dole.

(Zuzana Kubečková)