To byla pointa už sedmého ročníku oblíbené recesistické akce „Běh z Police do Police". Všem se podařilo doběhnout včas a po nasednutí do vlaku odjeli směr Žďár nad Metují. Tam se po celý den konal vyhlášený Svatojánský jarmark, který navštěvují stovky lidí ze širokého okolí. Zpět do Police se každý vydal samostatně.

„Počet vyznavačů recese je každoročně přibližně stejný. Vždy záleží na počasí. To letos vyšlo, proto je účast o trochu větší. Smysl pro humor a recesi v Polici přetrvává, jsme spokojení. Trasa je značena, aby nezabloudili ani ti, co se účastní poprvé. I letos nám České dráhy poskytli ve vlaku prostor pro účastníky. Zapojila se i obec Velké Petrovice, která na vlakovém nádraží zajistila pro účastníky občerstvení," uvedla Xenie Ulrichová, pořadatelka a manažerka Dobrovolného svazku obcí Policka.

Akci si užívali i všichni účastníci, kteří se na to tradičně řádně vymódili. „Jsem celá nervózní. Nevím, jestli na ten vlak pořídím doběhnout. Nemám na to ani vhodnou obuv, možná poběžím bosa," svěřila se před vyběhnutím se smíchem na tváři Věra Kašíková a ještě dodala: „Tyto akce jsou báječné. Většinou mně to ale časově nevycházelo, proto se letos účastním teprve potřetí. Samozřejmě se moc těším, o legraci nikdy není nouze."

Po příjezdu do Žďáru nad Metují čekal na účastníky program a řada ocenění. Bohatá zábava byla připravena rovněž na Svatojánském jarmarku. Po obci nabízely ve stáncích své zboží desítky trhovců a svoji zručnost předváděli lidoví řemeslníci.

Americké koráby silnic, které přijeli představit veteránisté z KHV Metuje, byly po celý den v obležení obdivovatelů. Nechyběl také celodenní pestrý program na pódiu v centru obce.