Druhý ročník Chipper závodu v biatlonu štafet vypukl v sobotu úderem šesté hodiny odpolední.

Na startu stanulo dvanáct družstev, všichni účastníci se třásli na vítězství.
Samotný závod byl atraktivní podívanou pro početné divácké osazenstvo. Každou chvíli totiž někdo ležel na zemi či alespoň komicky zavrávoral.

Ztratili mušku i hole, skončili osmí

„Letěl jsem hadicí a dělal jsem stopu. Bohužel náš tým ztratil cestou mušku. Přišli jsme i o hole, zradila nás technika. Kvůli tomu jsme skončili až na osmém místě. Je to pro nás veliké zklamání, vloni jsme byli druzí. Budeme proto celý rok trénovat, abychom příště skončili na bedně," nechal se slyšet Radovan Řezníček z polického Kouřovo týmu.
Pěknou podívanou obstarali ti ze soutěžících, kteří si dali záležet na svém úboru. „Líbilo se mi, jak byli někteří závodníci ustrojení, zejména mě zaujal tým oděn do skotských oblečků. Měli i sukně," pochvalovala si místní Kateřina Klimešová.

S lyžemi na nohou stříleli na terč

Lyže z nohou si závodníci nesundali ani na střelnici, kde prokazovali svou mušku.
„Družstvo, které mělo nejvíc nestřelených terčů, platilo nejvíc kořalek," objasnil pravidla hry organizátor Josef Martinec.
V okamžiku, kdy každý ze soutěžících vbíhal do cílové rovinky, se spustila vlna povzbuzování a ovací fanoušků.
„Akce se skvěle vydařila, až na to počasí," uvedl organizátor Martinec. Těsně před následnou taneční zábavou se totiž spustil prudký déšť a oblohu protínaly blesky.