Pololetí ukončil karneval

Zábavné dopoledne začalo velkým karnevalem na ledě. Po ledové ploše se to hemžilo spoustou masek a pozadu nezůstali ani učitelé, rovněž se řádně zamaskovali. Nechybělo ani vyhlášení nejlepších masek a na ledové ploše probíhala také řada soutěží. Za všechny splněné disciplíny čekala na děti sladká odměna. Pro zahřátí zimou prokřehlých dětí byl připraven teplý čaj a vyhřáté kabiny.

Celé hravé dopoledne však bylo završeno vážnou oficiální částí, kterou by někteří školáci možná raději vypustili. Přišlo na řadu předáváním pololetního vysvědčení, z kterého se každý dozvěděl výsledky své půlroční práce. Pro rozdováděné děti ale nebylo moc času přemýšlet o výsledcích jejich úsilí, a tak většinou nedošlo ani na slzy za špatné známky. Radost z úspěchu a rekapitulace uplynulého pololetí tak zřejmě více přišly na řadu až po návratu domů.

Největší radost z klasifikace měli převážně školáčci, kteří si vysvědčení přebírali poprvé.

„Mám samé jedničky, tak mám velikou radost. Ve škole se mně moc líbí a těším se i na druhé pololetí, až se budeme učit zase nové věci," svěřila se Anetka Hanušová, která na podzim nastoupila do první třídy.

Se svým hodnocením však byli spokojeni i oslovení žáci z vyšších tříd.

„Vysvědčení se mně líbí, mám samé jedničky, tak jsem moc spokojená. Paní učitelka je na nás hodná, a tak se mně ve škole líbí," pochvalovala si Michaela Aulichová, která chodí do druhé třídy.

Se známkami byla spokojená také Bára Fuksová ze čtvrté třídy. I když má v pololetí dvě dvojky, počítá s tím, že si je do konce roku opraví.

Štěstím zářila také Karin Kebortová ze šesté třídy. „Jsem moc spokojená, mám samé jedničky, tak mám velkou radost. Vysvědčení se bude líbit i rodičům. Ve škole se mně líbí a baví mě to," dodala Karin.

Vysmáté přebíraly vysvědčení Nikola Brožová a Karolína Dostálová, které chodí do sedmé třídy.

„S vysvědčením jsme spokojené i když mohlo být lepší, ale špatné známky nemáme. Ještě to snad v druhém pololetí vylepšíme," dodaly se smíchem školačky.

Pro deváťáky bylo vysvědčení důležité

Velice důležité bylo pololetní vysvědčení především pro deváťáky, kteří budou muset výsledky své práce ukázat při přijímacích zkouškách na další studium. Většina z nich však také vyjádřila spokojenost.

„Vysvědčení je dobré, takové jsem ho očekával, tak jsem spokojený. Je to moje předposlední vysvědčení na této škole a dost podstatné, tak to je dobré. Ze základky se ale moc netěším, líbí se mně tady, protože jsme skvělý kolektiv," posteskl si Jakub Slezák z deváté třídy.

Štěstím zářila a radostí po ledu skákala Michaela Bálková z deváté třídy. „Je to lepší, nežli jsem očekávala. Samé jedničky sice nemám, ale nakonec jsem prošla s vyznamenáním. Je to rozhodující vysvědčení, tak jsem moc šťastná. Ještě máme před sebou půl roku, ale odcházet se bude těžko, protože jsme ve třídě super parta," svěřila se Michaela Bálková.

S žáky deváté třídy je spokojený také jejich třídní učitel Ondřej Hůlek.

„Je s nimi dobrá spolupráce. Občas řešíme jen běžné problémy dospívání. Tomu se ale v jejich věku nikdo nevyhne," konstatoval s pousmáním Ondřej Hůlek.