„Město k tomuto kroku přistoupilo na základě častých stížnosti místních občanů na složitou a nebezpečnou dopravní situaci, která vzniká hlavně kvůli tomu, že ulice je úzká a parkují zde obyvatelé okolních domů. V případě, když se zde vyhýbají dva protijedoucí automobily, tak je situace nebezpečná a komplikovaná," vysvětlila Eva Kupková z městského úřadu.

Město si od této úpravy slibuje, že díky zjednosměrnění ulice dojde ke zjednodušení dopravní situace, a tím i ke zvýšení bezpečnosti a zlepšení možnosti parkování na této komunikaci.

„Zatím se přistoupilo ke změně provozu pouze na této komunikaci. Uvidí se časem, jestli byl tento krok přínosem. Celá situace se vyhodnotí, zmapuje a posoudí doprava na celém sídlišti, zda nebude dobré přistoupit k dalším opatřením," doplnila Kupková.

OBČANÉ REAGUJÍ NA ZMĚNU POZITIVNĚ

Reakce lidí k dopravním změnám v ulici Družstevní je na sociální síti prozatím pozitivní. Pouze Martin Hladík nechápe logiku tohoto kroku. „Alespoň vím kam zajet když budu potřebovat nový blatník," míní Hladík.

Město se snaží udržovat dopravu na svém území co nejbezpečnější po celý rok, a jak řekl tajemník Petr Týč, tak k drobným lokálním změnám dochází podle potřeby po celý rok.

„Ke změně parkování nyní dochází například na křižovatce ulic U Letiště s ulicí Polní. Tam se na podnět místních obyvatel, kteří si stěžovali, že při vyjíždění není vidět do křižovatky, vytyčí desetimetrová zóna, kde nebude možné parkovat," uvedl jako příklad dalšího dopravního opatření tajemník.

Další místní úprava provozu bude z důvodu odstranění nežádoucího parkování vozidel v nepřehledném úseku silnice III/014 22 v ulici Československé armády.