Panoramata česko-polského pohraničí nabízí Ruprechtický Špičák. Rozhledna na unikátním místě se nachází v nadmořské výšce 880 metrů, jen pouhých několik desítek metrů od hranic s Polskem.

Ruprechtický Špičák je nejvyšším bodem Javořích hor a 30 metrů vysoká rozhledna s kruhovým výhledem skýtá výhled na české i polské území – Broumovské stěny, Krkonoše, Góry Sowie, Góry Stolowe i Orlické hory. Na Ruprechtický Špičák se můžete vydat z Meziměstí, Vižnova, Ruprechtic i Janoviček, rozhledna je otevřená celoročně.

Další rozhlednou je Čáp u Teplic nad Metují. Pohledem obra se odtud můžete kochat vrcholky známých českých pohoří a skalních útvarů Adršpašsko – teplických skal. Tato třináctimetrová rozhledna v nadmořské výšce 786 metrů nabízí pohledy také na Krkonoše, Orlické, Jestřebí i Javoří hory. Zajímavostí je samotná stavba rozhledny. Kvůli špatné přístupnosti musely být její jednotlivé části přepravené za pomoci vrtulníku, a tak byla celá stavba smontovaná během několika hodin.

Rozhledna je celoročně přístupná a dojdete k ní z osady Skály u Teplic nad Metují nebo přímo z Teplic nad Metují.

Celoroční pohled na pohoří severovýchodních Čech se nabízí z rozhledny Na Signálu. Osmadvacet metrů vysokou rozhlednu na vrchu Signálu (496 m n. n.) najdete východně od Slavíkova, součásti obce Horní Radechová. Po vystoupání sto pětadvaceti schodů se návštěvníkům nabízí nezapomenutelné pohledy na Krkonoše, Jestřebí hory a Javoří hory, Orlické hory a další.

V Kladském pomezí je možné vystoupat i na rozhlednu v Žernově (375 m n. m.). Tato před třemi roky vybudovaná čtyřiadvaceti metrová rozhledna vznikla u fotbalového hřiště napůl cesty mezi Českou Skalicí a Červeným Kostelcem. Z výšky osmnácti a půl metru máte jako na dlaní kraj Boženy Němcové, Krkonoše, Jestřebí hory, Broumovské stěny, Stolové hory i Orlické hory. U rozhledny došlo také k parkovým úpravám a v sezoně zde zakoupíte občerstvení.

Po celý rok přístupná je i rozhledna Sendraž (618 m n. m.). K vyhlídkové plošině ve výšce 23,8 metrů vede 145 schodů a turisté z ní dohlédnou na Javoří hory, Krkonoše, Dobrošov, Orlické hory, Zvičinu, vodní nádrž Rozkoš, Ještěd či Kunětickou horu. Rozhledna stojí na místě původně dřevěné stavby, která však podlehla nepříznivým přírodním podmínkám a museli ji zbořit.

Rozhledny na Náchodsku

Ruprechtický špičák (880 m.n.m.) – na 30 metrů vysokou rozhlednu z roku 2002 vede 100 schodů.

Čáp u Teplic nad Metují (786 m.n.m.) – 13 metrů vysoká rozhledna z roku 2014.

Na Signálu u Slavíkova (496 m n. n.) – 28 metrů vysoká rozhledna z roku 2014 se 125 schody.

Rozhledna Žernov (375 m n. m.) – vyhlídková plošina je ve výšce 18,5 metrů. Rozhledna z roku 2014 je dostupná pro turisty, cyklisty i autem.

Rozhledna Sendraž (618 m n. m.). K vyhlídkové plošině ve výšce 23,8 metrů vede 145 schodů.