„Se stavbou souvisí omezení v ulici Českých Bratří, kde došlo k záboru několika parkovacích míst. Průchod k lávce přes řeku Metuji k zimnímu stadionu však zůstane zachován,“ říká mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Z areálu za krytým plaveckým bazénem byly na konci května 2020 odstraněny dožité překážky a prostor je tak připraven na výstavbu moderního sportoviště. Za více než 5,3 miliónu korun zde vznikne plocha, jejíž rozměry budou 15x49 metrů, využito bude i vedlejší opuštěné hřiště. Na skatepark bude navazovat skladová hala pro potřeby sportovního areálu. Betonový skatepark o rozloze cca 7350 m2 využije maximálně určenou plochu s ohledem na ochranná bezpečnostní pásma. Dešťová voda z plochy skateparku bude odvedena vyspádováním do okolního terénu.

Nový skatepark bude díky pestré škále všech moderních a používaných překážek (od těch jednoduchých až po ty obtížnější), bude společně s nezbytným mobiliářem splňovat všechny požadavky na pořádání závodů. Dokončení stavby je plánováno na konec srpna a bude tak symbolickým dárkem pro školáky k zahájení školního roku.