„Letošní začátek sezony byl poněkud slabší i ve srovnání s loňským rokem. Doteď jsem z lesa nosil vždy tak jen půl košíku, což bylo akorát tak na smaženici nebo do polévky. Situace se teď ale zlepšila,“ uvedl Shejbal.

„Plný košík jsem nasbíral za tři hodiny i s cestou. Chodím teď dvakrát, třikrát do týdne z chalupy ve Stéblové. Chodím na oblíbená a hlavně osvědčená místa ke golfovému hřišti u Lázní Bohdanče,“ prozradil svůj revír.

Houby si letos daly na čas. „Rostou hlavně křemenáče, kozáky, hříbky, začínají i poddoubáky. Aby dobře rostly, je potřeba hodně vláhy už na jaře, aby se jim vytvořilo kvalitní podhoubí. Teď je zase potřeba vláha k tomu, aby mohly růst dále. Nyní jsem si jednoho křemenáče nechával několik dní vyrůst. Jenže když jsem se byl podívat naposledy, byl už pryč. Někdo ho zřejmě objevil také,“ uzavřel Milan Shejbal. (sejk)