Už 18. října se žáci se svými učitelkami a asistentkami vypravili na první výlet do Hradce Králové, kde navštívili obří akvárium a hvězdárnu. Cestou zpátky se zastavili v Novém Městě nad Metují v cukrárně na zmrzlinu. Hned druhý den se vypravili do Krňovic u Třebechovic pod Orebem, aby si prohlédli skanzen Podorlicka a vyzkoušeli si výrobu glycerinového mýdla.

V pondělí je čekal nejnáročnější den. Odjeli do Prahy do Dinoparku. Pravěcí ještěři i film v projekci 4D je přímo nadchli. Poslední den si prohlédli další skanzen, tentokrát skanzen Polabí v Přerově nad Labem.

Pro žáky s handicapem byly tyto dny velice náročné, neboť pro ně není běžné tak často a hlavně daleko cestovat. S prostornými vozidly to ale nebylo nic složitého. Odměnou za trochu snahy byla jejich jasně zřetelná radost z nových zážitků. Většina z nich byla například poprvé v životě v Praze!

Ve škole jsme se shodli na tom, že by bylo úžasné podnikat podobné výlety, a to nejen za poznáním, ale i zábavou, častěji. Škola však bohužel v současné době nedisponuje takovými finančními prostředky, aby mohla podobný vůz zakoupit, je však rozhodnuta dělat vše pro to, aby se to změnilo.

Marcela Houserová,
učitelka ZŠ a MŠ J. Zemana