Dvanáct zdravotních sestřiček zamířilo do Náchoda. Ve zdejším městském divadle dnes večer dokážou, že se jim právem přezdívá andělé, že své profesi dokonale rozumí, mají smysl pro humor a umí se bavit.

PŘIHLÁŠENÝCH BYLO PŘES PĚT SET

Anketa o Batist Nej sestřičku se koná už po deváté. Letos se do ní přihlásilo celkem 541 sestřiček z různých nemocnic po celé České republice. „Jsem rád, že tato akce, která má za cíl poděkovat zdravotním sestřičkám za jejich práci, se těší stále větší oblibě,“ říká David Novotný, který akci pořádá spolu s červenokosteleckým výrobcem zdravotních a hygienických pomůcek Batist Medical.

„Těší nás, že můžeme být nápomocni projektu, který poukazuje na nelehkou práci zdravotních sestřiček. Přihlásil se jich skutečně velký počet a bylo těžké jich vybrat pouze dvanáct,“ přiznává generální ředitel Batistu Tomáš Mertlík.

DISCIPLÍNY? OŠETŘÍ I MUŽE ROKU!

Sestřičky se v průběhu finálového večera „utkají“ v disciplínách, jako je představení se, otázka od poroty, módní přehlídka či úkol ze zdravovědy s Mužem roku. Zdravotnice se předvedou také v luxusních šatech i volnočasovém oblečení. Na oceněné čekají lákavé ceny.

„Je to společenská akce, při které chci ukázat lidem, že i zdravotní sestřičky jsou soutěživé, společenské a mají rády legraci a zábavu, i když mají velmi náročnou a obětavou práci,“ dodává David Novotný, který projekt vymyslel.

Slavnostní večer mají moderovat Miroslav Šimůnek a Eva Perkausová. Vystoupí například Stanislav Hložek, Hana Křížková, Martin Chodúr, Heidi Janků, Daniela Šinkorová, Marián Vojtko, Michaela Gemrotová, Michaela Nosková, Bořek Slezáček či Jitka Asterová. Také v porotě zasedne řada známých osobností, představitelé ze zdravotní sféry i kulturního života.