Novinka platí už od dnešního zastupitelstva, které se koná od 16.30 hodin v přednáškovém sále městského divadla. Poté, co radnice už před třemi lety umožnila živé přenosy, které mohou zájemci sledovat na internetu, je to další krok k větší transparentnosti jednání zastupitelů.

„Musím říci, že je to velmi dobrá myšlenka. V dnešní době je stále co zlepšovat v komunikaci s občany, snažit se vzbudit jejich zájem o dění ve městě. Každý má podle mě právo na informace o tom, jak město hospodaří, jak funguje a k tomu jednoznačně patří i materiály, které slouží nám voleným zástupcům k rozhodování. Na základě těchto podkladů mnohdy rozhodujeme o zdánlivě banálních úkonech a někdy naopak o zcela zásadním osudu města. Názory občanů jsou důležitým podnětem pro naši každodenní práci," uvedl místostarosta Tomáš Šubert.

Občané si nyní mohou podklady prohlížet a nastudovávat stejně jako zástupci města na městských internetových stránkách. Veškeré podklady pro jednání jsou zastupitelům doručovány podle jednacího řádu vždy deset dní před konáním zastupitelstva. Materiály už obsahují nejen návrhy na usnesení k projednávaným úkonům, ale veškeré důvodové zprávy a nezbytné přílohy, jako jsou například smlouvy, žádosti, fotodokumentace a další písemnosti. „Materiály jsou anonymizovány v souladu s ochranou osobních údajů," doplnila mluvčí radnice Nina Adlof.